Wisata Kebun Teh Majalengka

By : dhe27 - LibMagz, 2016-10-25 12:34:16+07

perkebunan-teh-sadarehe-rajagaluh.jpegPerkebunan teh di Majalengka rupina henteu ngan aya di Cipasung Lemahsugih nanging oge aya di lamping Gunung Ciremai benerna di Sadarehe. Sadarehe saleresna ngagaduhan potensi alam istimewa,saprak jaman pangjajahan,Gegeden pangusaha Belanda kapungkur sumawonten ngadegkeun sagala rupa macem perkebunan di dieu , di antarana Perkebunan Kina,Karet,Kopi sarta Teh.

Luyu ngaranna kebon teh Sadarehe aya di Blok Sadarehe Desa Payung Kacamatan Rajagaluh. Kira-kira 25 KM ti pusat ibukota Kabupaten Majalengka atawa tiasa ditempuh kirang langkung 1 Jam berkendara. Rute nuju Kebon Teh Sadarehe nyaeta Majalengka-Rajagaluh-Jembatan Ciputri Rajagaluh bekok katuhu -nuju arah Pajajar-Pertigaan Rajagaluh Kidul mengkol kiwa arah Singawada/Sindangpano-patepang pertigaan kahiji mengkol katuhu arah Sadomas/Sindangpano lempeng turutan jalan berhotmiks kasebat nuju arah Sindangpano/Payung-Tungtung jalan kasebat mangrupa parapatan kaliwat mengkol kiwa-aya percabangan bantun katuhu atawa tiasa tanyakan arah nuju Sadarehe-pertigaan Badakdua mengkol katuhu lempeng turutan jalan kasebat dugi Sadarehe. Jalan nuju Sadarehe tanjak sarta berkelok,rada sesah kanggo anu tumpak roda opat lamun berpapasan. perkawis ieu patut disyukuri margi mempermudah lalampahan nuju Sadarehe.

Kebon teh Sadarehe terbagai barobah kaayaan 2 lokasi:

  1. aya di palebah kiwa jalan rada kahalangan tatangkalan nanging tiasa keneh katembong tangtos. Kebon teh ieu cekap unik margi henteu sepertos biasana anu kebon the lega ngampar tanpa kahalangan tatangkalan,kebon teh ieu malahan diselingi tatangkalan,baraya tiasa lebet kedalam wewengkon kebon teh nanging angger berhati-hate yah sarta oge henteu ngarusak lingkungan sarta miceun runtah gagabah. Kebon teh Sadarehe anu kadua yaktos Kebon Teh Sadarehe
  2. aya di palebah katuhu jalan lokasi na atos caket kalawan Sadarehe/villa tilas peningalan Belanda. Kebon teh ieu cekap lega sarta tiasa katembong kalawan tangtos,margi posisi kebon teh aya handap jalan nuju Sadarehe. Lamun di kebon teh kawitna panorama mangrupi perpaduan kebon teh sarta tatangkalan,di kebon teh anu kadua ieu mangrupi perpaduan panorama kebon teh anu anu ngampar lega diselingi sababaraha pohona sarta bebatuan,kaendahan beuki geulis sabot halimun mimiti turun,keren pokona baraya. Benten kalawan Kebon teh Cipasung anu dikokolakeun ku koperasi,kebon teh Sadareha mangrupi kebon teh kaduh rahayat ku kituna henteu kitu lega. Biasana nu nyicingan bade metik daun teh dina wanci isuk dinten.

Lamun baraya erek nuju kaditu persiapakan kandaraan leuwih tiheula margi kaayaan medan anu cekap tanjak,sarta tinangtu ngabantun jaket anu cekap ngahaneutkeun awak margi Sadarehe bade karasaeun tiis lamun kaayaan mendung/berkabut nanging sawangsulna rada panas sanaos aya di lamping Gunung Ciremai lamun kaayaan cuaca cekap cerah. Kebon Teh Sadarehe tiasa barobah kaayaan destinasti alternative wisata kebon teh di Majalengka,

Janten erek iraha berwisata ka Majalengka ?

dsc_1716.jpg

CgeuSmNUkAE-Qu0.jpg

#Perkebunan teh di Majalengka #kebunan teh di Majalengka #kebunan teh di Sadarehe #wisata Sadarehe #wisata kebunan teh Sadarehe
2 years ago, by dhe27
Category : BERITA PILIHAN, SENI BUDAYA, KULINER

Artikel/Berita Terkait :

Kontak Informasi LibMagz.com

Redaksi : info[at]libmagz.com
Follow Us :